Perşembe, Haziran 9

Diyet Muhallebi

Başak'la geçen cuma yaptığımız yemeklerden biri daha. Canınız tatlı istediğinde, tatlı krizine girdiğinizde bu tatlıyı gönül rahatlığıyla deniyebilirsiniz.

Malzemeler:
750 ml diyet süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
Diyet sıvı tatlandırıcı
Tarçın veya Mevsim Meyveleri

Yapılışı:
Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Servis edeceğiniz kaselere boşaltın.




Muhallebinin bir kısmını rendelediğimiz çilekle karıştırdık. Tadı ve rengi çok güzel oldu.





Diğer bir kabın da yarısına sade, yarısına çilekli muhallebi koyduk.




Afiyet olsun....

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Kızlar selam,
Tatlandırıcı yerine normal şeker kullansak daha iyi değil mi?Bu tarif bana biraz sağlıksız geldi ben şekerlisini tercih ederim.

BEN dedi ki...

Arkadaşlar bizde aslında ikileme düştük.Çünkü normal hayatımızda diyet kola dışında tatlandırıcılı birşey kullanmıyoruz ama buraya tarif yazarken eğer normal tatlı yazarsak ki bi ara incirli muhallebi ve tiramisu yazmıştık etrafımızdan diyet yemek tarifleri arasında tatlının ne işi var gibi tepkiler alıyoruz bu yüzden sizler için tatlandırıcılı olanın tarifini deneyelim dedik. Ama çukulata da dahil her türlü tatlıyı ölçülü yiyebildikten sonra bir sorun olmayacağını düşünüyoruz.

Detay dedi ki...

Bloğunuzu ziyaret ettim çalışmalarınız çok güzel.Başarılar dilerim.
http://diyet.deyiz.biz