Çarşamba, Haziran 1

BRC'dan Semizotu




Zeytinyağlı semizotunu dün akşam yaptım. Bugün de sızdırmaz bir kaba koyup işe götürdüm. Yukarıda görülen sofrayı da Başak ve benim için hazırladım. Bu aralar öğlenleri işyerinde çıkan yemekleri pek yemiyoruz. Klasik yaz öncesi modundayız... Fotoğraf makinem de bozulduğu için Başak'ın makinesiyle görüntüleri aldım.

Semizotları pazar günü Ayvalık da pazardan alınmıştı. Bir an önce yapmak istiyordum ama ancak salı akşamı vakit bulabildim.

Malzemeler:
1 demet semizotu
1 büyük soğan
2 havuç
4 domates
1/2 çay bardağı kepekli pirinç
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Semizotlarının köke yakın kısımlarını kesip, yıkıyorsunuz. Ben lavoboyu doldurup yıkıyorum. İki defa duru suda yıkadıktan sonra, üçüncü defasında suya sirke ve tuz atıp biraz beklettim. Dördüncü olarak da yine duru suda yıkadım.
Semizotunu yıkarken bir yandan da diğer malzemeleri hazırladım.Soğanı küp küp doğradıktan sonra zeytinyağıyla birlikte tencereye koyuyorsunuz,istediğiniz kadar tuz koyup,en kısık konuma getiriyorsunuz.Soğanlar suyunu bırakıp kendi suyuyla pişiyor.Soğanlar biraz sarardıktan sonra havuçları ilave ediyorsunuz. Havuçlar biraz yumuşadıktan sonra da biber salçasını ekleyip, karıştırıyorsunuz. Daha sonra da küp küp doğranmış domatesleri ilave ediyorsunuz.
Kepekli pirinç biraz zor piştiği için semizotundan önce pirinci ilave ettim. Domatesin suyu olduğu için su ilave etmedim. Semiotunu da elimle bölerek ekledim. Yemeği hep en kısık ateşte pişirdim. Su ilave etmediğimden sık sık kontrol ettim. Kepekli pirinç sayesinde pişmesi biraz uzun sürdü. Süresinden tam olarak emin değilim ama yaklaşık bir saat sürmüştür.
Afiyet olsun...)BRC

semizotuna 2-3 diş sarımsak da eklemiştim. Eğer sarımsakları yemek piştikten sonra çıkarmak istiyorsanız bütün koyun. Sarımsağı havuçlarla birlikte koyabilirsiniz.BRC:)

6 yorum:

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Burcu tarif çok çok güzel , okurken ağzım sulandı ben de senin gibi havuçla deneyeceğim.Bu arada Ayvalık pazarı dedin neler var? . Çok özledim Ayvalığı,perşembe pazarını ve Cunda adasını. Sevgiler.

BEN dedi ki...

Teşekkür ederim. Havucu çiğ değil de, pişmiş yenmesinin daha iyi olduğunu duymuştum. O yüzden mümkün olduğu kadar yemeklere koymaya çalışıyorum.
Ayvalık'a haftasonu gidebildiğim için perşembe pazarına değil de, Armutçuk'da kurulan pazara gidebildim. Değişik otlar, sebzeler, meyveler herşey var. Bana İzmir'de alabildiklerimize göre çok daha taze geldi. Domatesler kıpkırmız,sulu ve hormonsuz(umarım).
Cunda'da akşamüstü güneş batarken balık ve öyle değişik mezeler yedim ki,süperdi.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

eline sağlık Burcucum
Pişirdiğin semizotununn görüntüsü mükemmel,keşke benide çağırsaydın yemek için .
şuan o kadar açım ki semizotun ağzımı sulandırıyor:))

Adsız dedi ki...

Öğlen yemeğinizi çok beğendim. çok diyet bir menü.ellerine sağlık burcu.sanem:)))

Adsız dedi ki...

yaz geldimiydi bizde de bu semizotu yemeği bol bol yapılır, ben de nefret derecesinde bu yemeği seviyorum! genellikle üzerine bolca mayonez dökerek yerim, ama en son konserve ton balığı ile denedim, süper oldu!
tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Bloğunuz ilgimizi çekti .
Diet ürünler konusunda blogumuzdaki konsept ilginizi çekerse
görüş alışverişi yapmaktan memnun oluruz

Teşekkürler

farklikonsept.blogspot.com