Salı, Mayıs 31

Zeytinyağlı Bezelye

İşte sizlere zeytinyağlılar serimizden bir yemek daha. Ev arkadaşım ve ben ot ve zeytinyağlı yemek hastası olduğumuz için bizim yaptığımız yemekler genelde zeytinyağlı. Bu yemek de çok lezzetli ve az kalorili bir yemek. Deneyen herkese şimdiden kolay gelsin...



Malzemeler:
2 adet ortaboy soğan(ince kıyılmış)
3 sap taze soğan(ince kıyılmış)
3 sap taze sarmısak(ince kıyılmış)
1 kg'dan biraz az bezelye(800 gr civarında)
1 küçük domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 adet havuç(küçük küçük doğranmış)
tuz



Yapılışı:
Yağı kızdırın, önce kuru soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun sonra taze soğan ve sarmısağı atıp onları da 1-2 dak çevirin. Kabukları ile doğradığınız domatesi ekleyin biraz çevirip arkasından havuç ve bezelyeyi koyun. Kesme şeker ve 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte en az yarım saat pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp üstünü dereotuyla süsleyin.
Afiyet olsun...

6 yorum:

Çiğdem Kantarcıoğlu dedi ki...

HARİKA GÖZÜKÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK BENDE ÇOK SEVERİM UZUN ZAMANDIR YAPMIYORDUM :) EN KISA ZAMANDA YAPACAĞIM
SEVGİLER

ZeYNeP dedi ki...

evet, taze bezelye bulmak sorun olan bir yerde yasiyorum, ancak frozen bezelyeleri bulabiliyorum, canimi cektirdiniz,
ellerinize saglik,
sevgilerimle
zeynep tore

Adsız dedi ki...

rejime başladığımdan beri uydurarak pişirdiğim yemeklerden biri taze soğan ve sarımsak koymamıştım birde öyle deniyim
elinize sağlık

Adsız dedi ki...

Ben de 10 aydir Amerikadayim ve sebze yemekleri uydurmaktan biktim ama sizinkiler mukemmel gorunuyor. Ellerinize saglik kizlar..

Adsız dedi ki...

sevgili çiğdem, yapar yapmaz yorumlarlarını bekliyoruz.

sevgili zeynep, ben de bezelyeleri bu mevsimde alıp donduruyorum. kışın konserve kullanmak istemiyorum. donmuş bezelyelerle de aynı lezzeti elde edebilirsin.

sevgili nalan, sarımsak ve soğan bence sebze yemeklerine çok yakışıyor.denemende yarar var:)

sevgili elif, sana istediğin sebze yemeğinde yardımcı oluruz.ama hayal gücünü kullanmak da çok güzel, değil mi:))

Basak dedi ki...

En sık yaptığımız yemeklerden birisi zeytinyağlı bezelye. Biz eşimle yaptığımız zeytinyağlı sebzelere sarımsağı yemeğın altını kapatmaya az kala ekliyoruz, böylece sarımsağın güzel tadı ölmüyor ve yemek daha lezzetli oluyor. Tabii bu damak tadı. Herkes hoşlanmayabilir ama bir fikir. :))