Çarşamba, Mayıs 4

Süper bir kek

Malzemeler:
12 yemek kaşığı yulaf ezmesi
12 yemek kaşığı buğday kepeği
2 muz
Bir avuç ceviz
1 küçük kase kuru üzüm
4 adet kuru incir(ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı light süt(veya yoğurt)
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Derince bir kabın içine bütün malzemeyi ekleyip iyice karıştırın.Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün ve 175 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin.

Bu kek tarifini Yasemin ve Anthony Bradley çiftinin yemek kitaplarında okumuştuk.Tarifi uygularken biraz değiştirdik. Onlar bu tarifi sabahları işyerinde kahvaltı etmek zorunda kalanlar için öneriyor.İçindeki Lif miktarı çok yüksek.Yulafın midede şişerek tokluk hissi vermesinden dolayı da kısa sürede acıkmanızı engeller.
Afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba
buğday kepeğinden kastınız acaba kepekli unmu,yoksa sadece kepekmi?
eğer kepekse nereden bulabilirim?

BEN dedi ki...

Sadece Kepek.Büyük marketlerde "Doğa" marka kepek satılıyor.Ya da ekmek fırınlarından satın alabilirsiniz.
Kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim...