Cuma, Mayıs 20

Pazı Çorbası



Bu çorbayı Başak ailesinin yanına gittiğinde yapmıştı. Tarif annesinden, çorbanın ve yanına yaptığı salatanın fotoğraflarını da çekmiş, elimize yeni ulaştığı için yeni ekledik . Ben de çok beğendim ve en kısa zamanda yapacağım.Brc:))








Malzemeler:
1 çay bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı kırık mısır
1/2 demet pazı
1 litre su
4-5 sap taze soğan
1/2 kase süzme yoğurt
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Kırmızıbiber

Yapılışı:
Aşurelik buğday ve mısırı haşlayın. Pişen buğday ve mısırı ocaktan indirmeden 1/2 kase süzülmüş yoğurda 1 kaşık un koyun. Üstüne azar azar çorbanın suyundan ekleyip karıştırın. Sonra bu karışımı hızlıca çorbaya ekleyin.
Bir tavaya zeytinyağını koyun. Taze soğanları ve pazı yapraklarını iyice öldürün. İstereniz içine kırmızıbiber ve tuz ekleyebilirsiniz.
Çorbanın altını kapatıp, tavadaki karışımı çorbaya ilave edin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: