Pazartesi, Mayıs 2

Pazı Dolması

.

Malzemeler:
250 gr. yağsız kıyma(tavuk yada dana kıyması kullanılabilir)
1 büyük soğan
1 avuç pirinç
Tuz, karabiber
Pazı yaprakları(iri ve düzgün)

Yapılışı:
Pazı yaparakları, sap tarafları kesilip atıldıktan sonra iyice yıkanır. Kaynar tuzlu suda dirilikleri gidecek kadar haşlanır ve suyu süzülerek bir tabağa alınır. İç harcı için, kıymaya pirinç, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber katılarak iyice yoğurulur.
İç hazırlanınca pazı yaprakları teker teker yayılıp, her yaprağın ortasına bir parça iç koyulduktan sonra düzgün bir biçimde sarılır. Tencereye dolmaları yerleştirmeden önce, dibine bir-iki sıra pazı yaprağı yayılır.Yaprakların üstüne düzenli bir biçimde sarılmış dolmalar yerleştirilir. Yapraklar sarılıp tencereye yerleştirildikten sonra, üzerine bir parmağı geçecek kadar su konur. Dolmaların açılmaması için üstüne ters kapatılmış bir tabak yerleştirilip tencerenin kapağını da kapattıktan sonra ateşe oturtulur ve hafif ateşte pişmeye bırakılır. Dolmalar pişince servis tabağına alınır ve sıcak servis yapılır.
İsteğe göre, bu dolma sade veye yoğurtlu olarak servis yapılabilir. Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu dolmayı biryerlerden hatırlıyorum, sanki Füsun Güner hanımın dolmalarına benziyor gibi.Yanılıyormuyum acaba

BEN dedi ki...

yanılmıyorsunuz kendisi ev arkadaşım olur.Çok lezzetli dolmalar yapar:) Bu dolmalar da ondan, zaten denediklerimiz kısmında da bahsetmiştim:) ...