Çarşamba, Mayıs 4

Güzel bir pazar kahvaltısı

Geçtiğimiz hafta sonu Pazar sabahı(yani dün) arkadaşlarla Güzelbahçe’de bir mekana kahvaltıya gittik. Saat 11 civarıydı herkes kurt gibi acıkmıştı.Aç gözlülükle bir sürü kahvaltılık ısmarladık. Ve kahvaltı bittiğinde bizde masadaki her şeyi bitirmiştik.Yani bitirmişlerdi:).




Kahvaltı masasındaki yiyecek çeşitlerine bakınca bir anda içimdeki Fransız kadını(Bakınız diyet önerileri:)) ruhunun uçup gittiğini hissettim.Yaklaşık bir aydır Burcu’yla aramızda sürekli Fransız kadını gibi yiyebilme becerisinden bahsediyoruz.Ve yaklaşık 2 aydır yani bu sitede yemek tarifi ve öneri vermeye başladığımızdan beri de size verdiğimiz tarifleri ve önerileri dikkatlice uygulamaya çalışıyoruz. Fakat bir Pazar günü arkadaşlarla kahvaltıya gidiyorum ve birden gözüm dönüyor.Ruhuma tıkıştırmaya çalıştığım Fransız kadın yerini bir obeze bırakıyor.


Hayır bırakmıyor.

Çünkü ben kahvaltıya bu duruma hazırlıklı bir şekilde gittim.Yani sabah kalkıp hiçbir şey yemeden, açlıktan gözü dönmüş bir şekilde gitmedim. Kalktıktan 10 dakika sonra hafif bir şeyler atıştırdım. 10’da kalkmıştım, kahvaltı yapacağımız yere ulaşmamız 11 30 olacaktı ve ben açlıktan delirecektim.Bu yüzden kendimi hazırladım.Bir dilim kepekli ekmek bir dilim peynir yedim.3-5 tanede çilek atıştırıp üzerine de bir bardak su içitim. Kahvaltı yapacağımız yere vardığımızda artık aç değildim ve gözü dönmüş bir şekilde ısmarladıklarımızın hepsinin sadece tadına baktım, deliler gibi yemedim. Pazar sabahında arkadaşlarla sohbet edip güneşli güzel bir günün keyfini çıkardım. Kahvaltı bittikten sonra hiç suçluluk da duymadım.


Bundan sonra her yemek davetinde bu metodu uygulamayı düşünüyorum.Ve sizlere de bu yöntemi tavsiye ediyorum.(diğer kahvaltı fotolarını da buraya koyduk)
Bşk

3 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili başak&burcu herşey süper gözüküyor. seni tebrik ederim başak bu kahvaltı karşısında kendini tutabildiğin için. Yemeklerinizi deniyorum.En çok değişik tatlı tariflerinizi beğeniyorum.Değişim listesi de benim için çok yararlı oldu.Teşekkürler ve çalışmalarınızda başarılar.idil

Adsız dedi ki...

merhaba, ben de sitenizi çok beğenerek takip ediyorum. Bu tür pazar kahvaltıları dışında, haftaiçi sabah yenebilecek şişmanlatmayan ve tok tutucu önerileriniz var mı? yani işe yanımda götürebileceğim kek, poğaça türü.

Adsız dedi ki...

Bu kahvaltı sofrası sitenizin adıyla pek uyuşmuyor ama olsun, arasıra diyeti bozöakla birşeycikler olmaz diye düşünüyorum