Pazartesi, Mayıs 9

Fesleğenli Bulgur Pilavı

Genelde yemeklerimize çok fazla pilav tarifi eklemiyoruz.Çünkü açıkçası eğer lezzetli olursa yiyebileceğimiz miktarı ayarlamak zor oluyor.Biraz fazla kaçırabiliyoruz.Ama tarifini yazacağımız bu pilav sebze ağırlıklı ve çok pratik.Gene de yediğiniz miktara dikkat edin.




Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık bulgur
3 adet domates(kabuklarıyla küçük küçük doğranmış
3 adet doğranmış sivri biber
1 adet soğan(küçük küçük doğranmış)
2 diş ince kıyılmış sarmısak
1 yemekkaşığı salça(Biber salçası kullanırsanız 1/2 Yk)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı fesleğen
karabiber,kırmızı biber, tuz
1 litre sıcak su

Yapılışı:

Yağı kızdırıp soğanları, tuzu ve biberleri ekleyin.Soğanların renkleri sararmaya başlayınca sarmısağı ve ardından salçayı ilave edin.Salçanın kokusu çıkana kadar karıştırın.Domatesi,fesleğeni, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin, 1 çaybardağı su ilave edip 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Hazırladığınız bu sosa bulgurları ekleyip sosu iyice çekmesini sağlayın ve üstünü 2 parmak geçene kadar sıcak suyu ekleyip kısık ateşte hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirin.10 dakika dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu tarifin aynısını kepekli makarna ile yapıyorum bende:)gerçekten çok pratik ve sağlıklı
Tuba