Pazartesi, Mayıs 2

Şarap Sosunda Karamelli Armut Tatlısı

Çok basit bir tatlı. Hafif ve lezzetli. Siteyi takip eden arkadaşlarımızdan diyet yemekler sitesinde tatlının ne işi var gibi yorumlar alıyoruz. Bildiğiniz gibi diyet yapmak, hiç tatlı, makarna, hamurişi yememek değil. Hepsinden belli bir ölçüde yemek mümkün. Tatlı tariflerinde de mümkün olduğu kadar değişik, hafif, meyveli ve sütlü tatlıları bulmaya ve sizlere yazmaya çalışıyoruz. Tatlı hakkınızı bu çeşit tatlılarla karşılamanız çok daha sağlıklı.
Armutların yavaş yavaş marketlerde ve pazarlarda görünmeye başladığı bu mevsimde bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederiz.

Malzemeler:
8 küçük sert armut(kişi başına 2 küçük armut)
3 yemek kaşığı sıvı karamel
40 gr.kırmızı şarap
1 paket vanilya

Sıvı Karamel Yapılışı:
1 çorba kaşığı esmer şekeri bir tavada yakıp, üzerine 3 çorba kaşığı su ilave edip, karıştırıyorsunuz.

Yapılışı:
Saplarını çıkarmadan, armutların kabuğunu soyun.Karamel, armut ve şarabı düdüklü tencereye dökün. Vanilyayı ilave edip, düdüklü tencerenizin kapağını kapatın. Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra yaklaşık 8 dakika pişirin. Düdüdklü tencereyi açtıktan sonra , armutları çıkarın. Bir tabağa koyun, şurubu üzerine dökün.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu ve Başak
Meyveli tatlılarınızı çok beğeniyorum. Bu tariflere ulaşmamızı sağladığınız için teşekkürler..Sevgiyle
Aysun

BEN dedi ki...

Sevgili Aysun,
Aslında bize diyet yemek tariflerinde tatlının ne işi var diye birçok tepki geliyor ama yediğin ölçüyü ayarladıktan sonra ve bir de böyle meyveli tatlılar yedikten sonra bunun hiçbir zararı olmayacağını düşünüyoruz.Bize verdiğin destek için teşekkür ederiz. Kolay gelsin