Cuma, Nisan 1

Radika Otu

Malzemeler:
Yarım kg.radika
2 ç.k.sızma z.yağı
1 limon
Tuz
Karbonat
Su

Yapılışı:
Radikayı haftasonu gittiğimiz Urla pazarından aldım. Çeşit çeşit otlar vardı. Hepsinin yapılışı aynı olduğu için sadece radikayı yazdım. Ege Bölgesine özgü bir ot olduğu için belki herkes bulamaz. Bulabilenler kaçırmasın. Radikayı temizlemek çok basit. Köklerini kesmek yeterli.
Derin bir tencerede suyu kaynatıyorsunuz. Su kaynayınca yarım çay kaşığı karbonat ve isteğiniz miktarda tuzu tencereye atıyorsunuz. Kökleri kesilmiş ve yıkanmış radikayı da suya atıyorsunuz. Yumuşayıncaya kadar kaynatıyorsunuz.
Zeytinyağ ve limonu radikayla karıştırıp, soğuyunca servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba biz egeliler otlar konusunda çok şanslıyız hangi pazara gitsek mutlaka çeşit çeşit yöresel ot bulabiliyoruz.ama artık ege bölgesi dışındaki bazı büyük alışveriş marketlerinde de özellikle radikayı bulabilirsiniz.ama şekli bizim pazarlardaki köylülerden aldıklarımızdan biraz farklı.sanki çok ince yapraklı göbekli marula benzetiyorum ben bu türleri.öyle sanıyorumki onlar kültür radika.ama yinede lezzetleri güzel.bu arada ellerinize sağlık sevgili burcu ve başak.