Cuma, Nisan 1

Şiveydiz

Malzemeler (4 kişilik)

1 demet taze sarımsak(pırasanın küçüğü büyüklüğünde olacak)
1 demet taze soğan
1çaybardağı haşlanmış nohut
250 gr yağsız kuşbaşı doğranmış kuzu eti(küçük bir çorba kasesi kadar)
1 kase süzme yoğurt
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı zetinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kuru nane
3 bardak Su

Yapılışı:
Sarımsak ve taze soğanın uç dallarını pırasa gibi kesip, beyaz kısımlarını 3 parmak kalınlığında doğrayın. Eti tencereye koyup(yağ koymadan) harlı ateşte suyunu çekip rengi dönene kadar çevirin.Üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Su kaynayınca soğan ,sarımsak ve nohutu ekleyin 20 dakika pişirin(düdüklüde 10 dakika)
Derin bir kap içinde,1 kase suyu süzülmüş yoğurda 1adet yumurta akı,2 kaşık zeytinyağı koyup iyice çırpın daha sonra kaynayan yemeğin suyundan içine azar azar ilave ederek hızlı hızlı çırpmaya devam edin.Yoğurdun sıcaklığı iyice artana kadar yemeğin suyundan yoğurda yedirmeye devam edin.Sonra yoğurdu yemek tenceresine hızla karıştırarak ekleyin ve 1 taşım kaynatıp altını kapatın. 1 yemek kaşığı zeytinyağında nane ve karabiber yakıp çorbanın üstüne dökün.
Afiyet olsun
(bu yemek kuzu etiyle yapılıyor ama dana eti ile yapmak isterseniz eti önceden pişirmeniz gerekli.Ayrıca taze sarımsağı alırken sarımsakların kalın olmasına dikkat edin. Soğan ve sarımsak bağırsak çalıştırıcı ve gaz söktürücü şişkinlik giderici etkilere sahip)
Bu güzel Antep yemeğinin tarifi için Meral Teyzeye teşekkür ederiz…

Hiç yorum yok: