Malzemeler:
- 3 adet kabak,
- 200 gr. diyet beyaz peynir,
- 1/2 demet dereotu,
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 2 yemek kaşığı kepek unu,
- 3 adet yumurta,
- Tuz, karabiber,
- 1 adet domates.
Yapılışı:
Kabakları kazıyın. Haşlayıp soğumaya bırakın. Uzunlamasına ikiye bölün. Ortalarını kaşıkla zedelemeden çıkarın. Çatalla ezin. Yumurtaları bir kaseye kırın. Tuz, karabiber ekleyin. Ezilmiş diyet beyaz peynir, zeytinyağı, kıyılmış dereotunu katıp karıştırın. Kabak içlerini ekleyip, kabak kayıklarının içine doldurun. Üzerlerine kepek ununu ekip, domates dilimleri yerleştirin. 180°C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Salı, Nisan 5
Kabak Sefası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
merhaba ,
sitenizi yeni takip etmeye başladım . çok beğendim. kabak tarifinizi denedim. hafif ve lezzetli oldu. size başarılar dilerim. idil
Sevgili Burcu ve Başak
Ben bu yemeğin kabaklarının yağda kızartılarak yapılan şeklini biliyorum.Bu şekilde pişirerek gerçekten çok haif oluyor.Mutfağıma eklediğiniz bu tarif için sizlere teşekkür ederim.
Kolay gelsin. Emine
Yorum Gönder