Perşembe, Nisan 28

Babagannüç(Adana'dan bir meze tarifi)



Burcu'yla Cuma günü denedediklerimizden birini daha yayınlıyoruz.Bu tarifi internetten bulmuştuk yayınlamıştık ama denemeye fırsatımız olmamıştı.Denedik ve gerçekten de ikimizde bayıla bayıla yedik. Patlıcanı çok severim. Bu mezede ise tadına doyamadım.



Malzemeler:

4 adet iri patlıcan
2 baş soğan
l kaşık salça
l kaşık zeytinyağı
l adet domates
l adet limonun suyu
yeterince tuz ve toz biber.


Yapılışı:

Patlıcanlar közde iyice pişirildikten sonra soyulur. Halka şeklinde doğranan soğan, yağ ve salça ile kavrulur. Başka bir kapta dövülen patlıcan da bu karışıma eklenerek bir müddet daha kavrulur. Ateşten indirilen bu karışımın üzerine ince doğranmış domates, baharatlar ve limon suyu ilave edilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifi şimdi gördüm ve hemen çıktısını aldım. Akşam gider gitmez yapacağım ve yarın nasıl olduğunu yazarım. Çok hafif ve lezzetli olacağından eminim. Tariflerinizi çok beğeniyorum ve çoğunu denemeye çalışıyorum. Özgecan

Burcu tuncer Kostak& Başak Nalbant dedi ki...

Ben de adanalı bir tanıdığımın evinde yemiştim ve çok beğendiğim için tarifi aldım.Gerçekten çok lezzetliydi.size afiyet olsun:)Bşk

Adsız dedi ki...

en kısa zamanda deneyeceğim
patlıcanı ve soğanı çok severim zaten
yeşim