Malzeme:
1 kg. Pırasa
2 adet Havuç
1 adet Soğan
yarım çay bardağı pirinç,
1 tatlı kaşığı Şeker,
8 yemek kaşığı Zeytinyağı,
1,5 su bardağı Su (sıcak),
1 adet Limon
Tuz
Yapılışı:
Pırasayı ayıklayıp doğrayın. Havucu daireler şeklinde kesip Soğanıda ince ince doğrayın. Sebzeleri tencereye koyup, üzerine pirinç, tuz ve şekeri serpin ve yağ ile suyu gezdirin. Kaynayınca ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp soğutun. Limonlayıp servis yapın...
HEPİNİZE AFİYET OLSUNNNNN
Cumartesi, Mart 12
Nazlı'dan Zeytinyağlı Pırasa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
nazlıcım tarifini 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile ve soğan koymadan yaptım.
çok güzel oldu...
teşekkürler
diyet için pırasa ve havuç yemekleri yiyeceksem, hep 100 kilo'da kalmayı tercih ederim,
pırasa yazarken bile ellerim titredi...
ne demişler zevkler tartışılmaz. ben bütün sebzelere bayılırım özellikle pırasa en sevdiğim kış sebzeleri arasında yer alır.ama havucu ben de çok sevmem. A vitamini deposu olduğu için yemeye çalışıyorum. bence sevmediğiniz hiç birşeyi zorla yemeyin. havuç ve pırasa yemeden de çok rahat ideal kilona ulaşırsın.ellerinin titremesine gerek yok...:))
Yorum Gönder