Cumartesi, Mart 12

Nazlı'dan Zeytinyağlı Pırasa

Malzeme:
1 kg. Pırasa
2 adet Havuç
1 adet Soğan
yarım çay bardağı pirinç,
1 tatlı kaşığı Şeker,
8 yemek kaşığı Zeytinyağı,
1,5 su bardağı Su (sıcak),
1 adet Limon
Tuz

Yapılışı:
Pırasayı ayıklayıp doğrayın. Havucu daireler şeklinde kesip Soğanıda ince ince doğrayın. Sebzeleri tencereye koyup, üzerine pirinç, tuz ve şekeri serpin ve yağ ile suyu gezdirin. Kaynayınca ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp soğutun. Limonlayıp servis yapın...
HEPİNİZE AFİYET OLSUNNNNN

3 yorum:

Burcu tuncer Kostak& Başak Nalbant dedi ki...

nazlıcım tarifini 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile ve soğan koymadan yaptım.
çok güzel oldu...
teşekkürler

Adsız dedi ki...

diyet için pırasa ve havuç yemekleri yiyeceksem, hep 100 kilo'da kalmayı tercih ederim,
pırasa yazarken bile ellerim titredi...

başak&burcu dedi ki...

ne demişler zevkler tartışılmaz. ben bütün sebzelere bayılırım özellikle pırasa en sevdiğim kış sebzeleri arasında yer alır.ama havucu ben de çok sevmem. A vitamini deposu olduğu için yemeye çalışıyorum. bence sevmediğiniz hiç birşeyi zorla yemeyin. havuç ve pırasa yemeden de çok rahat ideal kilona ulaşırsın.ellerinin titremesine gerek yok...:))