tag:blogger.com,1999:blog-111596772024-03-13T12:35:58.939+03:00Mutfakta gülümseUnknownnoreply@blogger.comBlogger305125tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-21743933547235554492008-06-03T22:33:00.001+03:002008-12-10T04:49:46.620+02:00İç baklalı enginar 5 adet enginar5-6 sap taze sogan1 adet limon1 yemek kaşığı un4 yemek kasigi zeytinyag250 gr iç bakla(taze)1/2 demet dereotu1 tatli kasigi toz sekerTuzYapılışı:Öncelikle enginarları ayıklayın ve kararmamasi için limonlu suda bekletinTaze soğanları doğrayıp zeytinyağında hafif çevirin.Enginarlari ister çanak olarak ister benim gibi çanakları dörde bölerek tencerenin dibine yerleştirin,üzerine iç Unknownnoreply@blogger.com20tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-2147445468120424092008-05-30T08:47:00.005+03:002008-12-10T04:49:47.034+02:00Foçada HaftasonuGeçen hafta sonu Foça da yemek yedik. Fotoğraflara tekrar baktığımda kendimi çok şanslı hissettimUnknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-70236409619871100322008-05-12T20:15:00.004+03:002008-12-10T04:49:48.718+02:00enginar dolması hazırlığıUnknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-79981248502678229312008-05-01T13:26:00.006+03:002008-12-10T04:49:49.229+02:00Şirince Köyü. İzmir’in Selçuk ilçesinden yaklaşık yarım saatte ulaşabileceğiniz bir Rum köyü Şirince. Selçuk’tan Şirince’ye doğru yemyeşil dağların arasından dar bir rampa yol uzanıyor. Yol boyunca manzara mükemmel. Sonunda da sizi şarap kokan sokakları, Rum evleri, doğal ve sıcak ortamı ile minik bir köy bekliyor. Yemeklerde de doğal ve otantik hava hemen hissediliyor, özellikle içi peynir ile doldurulmuş Unknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-60213859702797393882008-04-21T22:30:00.002+03:002008-12-10T04:49:49.581+02:00tekrar merhabauzun bir aradan sonra geri geldik bizUnknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-87751795590115429342007-11-17T16:25:00.000+02:002008-12-10T04:49:49.896+02:00Duru-Burcu-KaanBurcu fotoğraftada görüldüğü gibi yeni hayatına ve kızına alışma sürecinde yorgun düşmüş durumda. Siteye fazla giremiyor , onun yerine resimleri ben ekledim. Yorumlardaki sorulara kesin cevaplar veremiyorum ama hayatının en sağlıklı ve dengeli beslenme dönemini geçirdiğine şahitim. Çok iradeli davrandı ve toplam 11-12 kilo civarında aldı. Bebek şimdi 40 günlük falan sanırım 1-2 kilo fazlası Unknownnoreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-57534326850824590442007-11-12T08:27:00.000+02:002008-12-10T04:49:50.087+02:00ŞEFTALİARGE nin becerikli teknisyeni Nazan Hanım mutfakta da çoook becerikli. Yaptığı bu tatlıyı görünce gözlerimize inanamadık. Gerçekten süper gözüküyor. Bu arada dün Duru bebek, annesi ve babası kahvaltıya geldiler. Buralarda herkes çok iyi :)) malzemeler 20 adet için125 gr oda sıcaklığına gelmiş margarin2 çorba kaşoğı katı yoğurt1/2 su bardağı toz şeker1 adet yumurta1/2 paket kabartma Unknownnoreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-23664652564484226372007-10-24T09:06:00.000+03:002008-12-10T04:49:50.304+02:00Sormayın ne haldeyizBizler hangi pazarlarda satıldığımızı bilmiyoruz.Çocuklarımızın kanı kimlere malzeme oluyor, sokaklardaki bu çığlıklar hangi hesapların bedeli?... Bilmiyoruz, bilmiyoruz... Unknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-39356572491475866462007-10-15T09:07:00.000+03:002008-12-10T04:49:50.478+02:00En Tatlı Bayram Şekeri En tatlı bayram şekeri Duru sonunda geldi. Onu sabırsızlıkla bekleyen annesi, babası ve bizler bayramdan önce Duru'yla tanıştık çok mutluyuz...Unknownnoreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-82100301378832726752007-09-26T11:06:00.000+03:002008-04-04T08:42:33.685+03:00bezgin bekir ve anne kanguruHala bizim siteyi takip eden var mı??Biri yeni hayatının karmaşasından bunalmış ve biri annelik heyecanı ile önceliklerini değiştirmiş iki genç bayan siteleriyle ilgilenemiyor:).Yemek yap mıyor muyum artık ???Hayır yapıyorum. Hatta eskisinden daha fazla yapıyorum.Ama başımda sürekli açım açım açım diye sayıklayan bir eş olunca yaptıklarımı fotoğraflayamadan yiyoruz.Ayrıca zevk için yemek yapmak Unknownnoreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-8677683213368005372007-08-07T08:40:00.000+03:002007-08-07T08:53:33.834+03:00desperate-to-be-housewife Günlerdir üzerime yüklenen birsürü sorumluluğun altından kalkmaya çalışıyorum, yeni hayatım ve artan sorumluluklarım yüzünden yorgun düşüyorum. Birsürü yemek yapıyorum ama fotoğraf çekmek yedikten sonra aklımıza geliyor. Çok yakında düzenli yazılar yazmaya başlayacağız. Yani yazacağımızı umuyorum:)))Unknownnoreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-86008248510467446272007-06-27T22:32:00.000+03:002008-12-10T04:49:51.610+02:00Ve evlendiiim.... Kayla nasıl geçtiğini anlamadığınmız düğünümüze ait resimlere bakınca biz de inanamıyoruz ama evlendiiik. Birbirimize duyduğumuz sevgi, güven, aşk ve anlayış hiç bitmesin...Unknownnoreply@blogger.com19tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-27205839561249581102007-05-28T09:06:00.000+03:002008-04-04T08:42:58.546+03:00Geri SayıyoruzBurcu da ben de çok sevinçli telaşlar içindeyiz bu aralar.Ben evlilik için geri sayıma başladım Burcu da bebiş için...Bu sebeplerle fazla birşeyler ekleyemiyoruz siteye veAffınıza sığınıyoruz:)))Unknownnoreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-23344990425384230782007-04-25T08:27:00.000+03:002008-12-10T04:49:52.707+02:00İskorpit (adabeyi) pilaki ve çorbaDevamı var.....Unknownnoreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-59625141021501225412007-04-25T08:22:00.000+03:002008-12-10T04:49:53.044+02:00KalamarUnknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-62373304790791870112007-03-26T11:00:00.000+03:002008-12-10T04:49:53.244+02:00Dışarıda yenilecek en sağlıklı yemek:)Dışarıda yemeğe gittiğinizde yiyebileceğiniz en sağlıklı ve hafif yemek bu işte. Bol limonlu salata ve kırmızı et. Yanında 1 dilim ekmek. Hoş bir sohbet yanında ağır ağır yenirse daha da doyurucu olur:)Unknownnoreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-13710433618283557832007-03-21T08:35:00.000+02:002008-12-10T04:49:55.275+02:00fırında patatesli levrekUnknownnoreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-18967276964134548632007-03-14T11:38:00.000+02:002008-12-10T04:49:56.011+02:00Fırında Palamut (Torik)Çok sevgili arkadaşımız Özgür, hernekadar mütevaziliğinden kendi kabul etmese de" balık ustamız" oldu. Balıkları kendi tutuyor, kendi pişiriyor, eşi gerçekten çok şanslı. Tarifi de üşenmeden ayrıntılarıyla yazmış. Aynen aktarıyoruz.Kendisine yemek yapamadığımız bu günlerde tarifleri ile bizi yanlız bırakmadığı için TEŞEKKÜR EDİYORUZ.FIRINDA TORİK (PALAMUT) 1. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplaUnknownnoreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-67509383750789554552007-03-14T11:28:00.000+02:002008-12-10T04:49:56.135+02:00Kalamar nedir??? Kalamar tava yediğim yegane deniz ürünlerindendir. Birayla birlikte sıcak yaz akşamlarında çok güzel olur. Ufff canım istedi şimdi... yerim de neye benzer hiç bilmem. Büyük balıkçı Özgür Kalamar yakalamış. Bir de tarif verelim ama ben kalamarı hayatımda sadece dışarıda yedim, hiç denemedim. Bu yüzden bir lezzet ustasından gelsin tarifler. Kalamar tarifi isteyenler için favori yemek sitem, Unknownnoreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-88990892649288439792007-03-13T13:33:00.000+02:002008-12-10T04:49:57.088+02:00kıbrıs hatırasıUnknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-15490921366029035152007-02-04T12:20:00.000+02:002008-12-10T04:49:59.915+02:00İzmir'de kar yağıyor!!!!Bugün uyanır uyanmaz panjurları bir açtık ki çok güzel bir sürpriz bizi bekliyor!Hemen kalın kalın giyindik gevreklerimizi almaya çıktık. Sonra güzel bir pazar sabahı kahvaltısı yaptık. Şimdi de biraz yüksek yerlere çıkıp kar topu oynayacağız!Herkese iyi pazarlar !Unknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-1169815201930918132007-01-26T14:12:00.000+02:002007-03-21T11:39:15.400+02:00LakerdaNerden başlasam bilmem . Ama öncelikle Kıbrıs'tan döndüm işler çok yoğun bu yüzden siteye bir şey eklemeye fırsat bulamadım. Bugün Özgürden bir telefon aldım. Lakerda fotoğrafları hazır diye.İşte fotoğraflar:Her gün sabahın köründe servise binip yutkuna yutkuna Lakerdaların hikayesini anlatan Özgür Onun için Çanakkale'de yaptırılan bu özel Lakerdayı sonunda yemeye başlamış.Unknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-1169577484253981222007-01-23T20:36:00.000+02:002008-04-04T08:49:32.785+03:00Akdeniz güneşi, Hellim peynirli Kıbrıs pizzası:) Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-1169299650576017962007-01-20T15:21:00.000+02:002008-04-04T08:49:32.786+03:00Leyleğin insanlar arasındaki temsilcisiyimÇünkü şimdide Kıbrıstayım. İşe başlar başlamaz hızlı bir koşturmacanın ardından kendimi 2 gün içinde ODTÜ Kıbrıs kampüsünde "industrial key lecture" verirken buldum. Çok stresli ve çalışmayla geçen 2-3 günden sonra dün Kıbrısı gezme fırsatım oldu. Kıbrısı düşündüğümden biraz küçük bulmakla beraber bellapais"e hayran kaldım. Sıcakkanlı ve yardımsever Kıbrıslı'ları da çoook sevdim.Kampüs Unknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-11159677.post-1168803913508195562007-01-14T21:41:00.000+02:002008-04-04T08:49:32.786+03:00tatil bittivişneli cheese cake tadında bir tatil bitti malesef yarın gene iş var:(Bu aralar kokoloji oynamaya başladım. Sorulara verdiğim cevaplardan sürekli yemekle ilgili yorumlar çıkıyor. Sanırım bu yemek ve yeme işi ile kafayı bozdum ben:) Unknownnoreply@blogger.com0