Çarşamba, Mayıs 24

gaziantep usulü kısır:)

Eskilerden bir tarif ve yeni bir fotoğraf:)


Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 adet domates
1 adet kuru soğan
4 adet biber
¼ demet taze nane
2-3 sap taze sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
¾ demet maydanoz
karabiber,kırmızı biber,safran,tuz
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Limon

Yapılışı:
Derince bir kabın içine bulguru koyup üstüne çekirdekleri çıkarılarak rendelenmiş 2 adet domatesi,tuzu,kırmızı biberi ekleyin.Bu karışıma üstünü geçmeyecek şekilde kaynar su ilave edin.Ağzını kapatıp beklemeye bırakın (1 saat)
Bir tavada az miktarda zeytinyağını kızdırın içine doğranmış kuru soğanı ve biberi atıp hafif öldürecek şekilde karıştırın.Soğanın ve biberin kızarmasına gerek yok.Ocağı kapatıp tavaya salçaları da ekleyin,karıştırın. Tavadakileri beklettiğiniz bulgura ekleyin,nar ekşisi,baharatlar ve limonu da ilave edip iyice yoğurun.( Bu işi eldivenle yapın çünkü biber salçası elleri boyuyor)
Yoğurduğunuz bulgura ince kıyılmış taze nane,taze sarımsak ve maydanozu da ekleyip karıştırın.İsterseniz biraz daha zeytinyağı ekleyin.(zeytinyağını soğanları kızartırken çok az koyarsanız sonradan çiğ olarak ekleyip daha sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz.) Bu kısırın özelliği bulgurun, bildiğimiz kısır gibi tane tane durmaması çiğ köfte kıvamında olmasıdır.
Afiyet olsun…

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

Adsız dedi ki...

Super color scheme, I like it! Good job. Go on.
»

SMS Pizza dedi ki...

Selam guzel bir fikir verdiniz hiç böyle denememiştim en kisa zamanda deneyimlerimi paylasacagim. Bal Serbet sonsuz tesekkurler..



SMS Pizza