Çarşamba, Nisan 26

Çilekli Yaz Tatlısı




Bu tarif çok sevdiğimiz arkadaşımız Funda'ya ait. Kendisi evlendikten sonra pek bir hamarat olanlardan. Funda baktı ki uzun zamandır blogla pek ilgilenemiyorum, yaptığı bu güzel tatlının fotoğraflarını ve tarifini İstanbul'dan yolladı. Bana da bir tek yazmak kaldı!!!

Malzemeler:
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
10 adet bisküvi
1 paket hazır jöle
1/2 kg. çilek

Yapılışı:
Süt, şeker, un, vanilya ve yağ ateşte karıştırılarak pişirilir ve muhallebi elde edilir. Bisküviler ufalanarak borcama serpiştirilir daha sonra muhallebi borcama dökülerek soğumaya bırakılır. Muhallebi biraz soğuyunca buzdolabına konularak 2 saat bekletilir.
Muhallebi soğuduktan sonra yıkanıp ikiye bölünmüş çilekler muhallebinin üzerine dizilir.
En son olarak da jöle hazırlanır. Hazır jöle 2,5 su bardağı suya karıştırılarak ateşte pişirilir, kaynadıktan sonra 2,5 su bardağı soğuk su eklenerek karıştırılır ve muhallebinin üzerine dökülür (kepçeyle dökülmesi daha iyi olur ) .Daha sonra soğumaya bırakılır, soğuk servis edilir.



(Funda'nın yorumu:Hafif ve kolay bir tatlı. Aynı tatlı vişneyle de çok güzel oluyor. )(Burcu'nun yorumu: Ben daha yapmadığım için bir yorum da bulunamıyorum. Ama fotoğraflar çok güzel. Kesin ben de beğeneceğim....)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

valla süper

Adsız dedi ki...

kesinlikle çok hafif ve lezzetli bir tatlı..bundan 4-5 yıl öncesine kadar ablamla haftada birkaç kez illa ki yerdik..o kadar abartmışız ki resmini görmeye bile dayanamıyorum artık:)))gerçekten hafifliğine aldanıp abartmadığınız sürece çok hafif ve güzel bir tatlı
YEŞİM & YEŞİM

vintage biscuit dedi ki...

üstüne çukulata sosu yasak mı :)