Çarşamba, Mart 15

Piyano severmisiniz?

Ben çok severim en çok ta Chopin severim. Hasret şarkılarının bestecisi beni her dinlediğimde çok etkiler. Akşamları işten gelince stresden arınmak için birebir.
Fakat malesef hiçbir müzik yeteneği olmayan bir insanım. Kulak yok, ses yok. Ah bi olsaydı yemin ederimki hiç susmazdım kesin bir enstrüman çalar yada sürekli şarkı söylerdim. Bunu duyan herkes iyiki yeteneğin olmamış diyor hem geveze hemde sürekli şarkı söylüyor olmam insanları ürkütüyor sanırım.
Neyse ben sizleri müzik sevdamın ilk ortaya çıktığı yıllara götüreyim yani ortaokul birinci sınıfa gidelim hep beraber. Bendeniz ortaokul ve liseyi birincilikle bitirmiş siz diyin inek ben diyeyim düzenli çalışan bir şahsiyettim. Okulda hiçbir etkinlikten geri kalmazdım. Hem lisanslı voleybolcuydum hem de hentbolcu, bando çalıyordum, folklör(çiftetelli ekibindeydim) oynuyordum, şiir , kompozisyon yazıyor resim yarışmalarında birincilikler falan alıyordum. Ama benim ortaokul birinci sınıftan itibaren tek derdim okul korosuna girebilmekti. Her hafta annem bana bir Türk sanat müziği parçası çalıştırırdı.Bende dersten sonra gidip müzik öğretmenine size bir şarkı söyleyebilirmiyim derdim. Müzik öğretmenimiz Hulusi Bey(kendisine sevgilerimi gönderiyorum) dinler, biraz daha çalışman lazım der gönderirdi. Ve ben her hafta çalışır ama yinede koroya girmeyi başaramazdım. Kendime evde kaset bile doldurmuştum. Mandolin dersleri almıştım ama bak postacı geliyor seviyesinden daha ileriye aşama kaydedememiştim.Orgun üstüne" do re mi "leri yazmadan çalmamın imkanı yoktu. Grup halinde flüt çalarken sürekli benden cıyklamalar yükselirdi. Hatta müzik defterine bakıp notaları asla anlamazdım mutlaka önceden yanlarına ne olduklarını yazmama gerekirdi.

Bunları hatırladım içim sızladı. Bide müzik kursuna mı başlasam acaba....

1 yorum:

Adsız dedi ki...

SİZİN GİBİ ELİNİ ATTIĞI HER İŞTE ÜSTÜN BAŞARI SERGİLEMİŞ BİRİSİ İÇİN İNANILMASI GÜÇ ŞEYLER SÖYLEMİŞSİNİZ. NEYSE ÜZÜLMEYİN O KADAR KUSUR KADI KIZINDA BİLE OLUR :)