Salı, Kasım 29

Yuvalama (Çanakkale usulü:)))


Sitemizi ziyaret eden konuklarımdan biri yemek tarifini yanlış verdiğimizi bu yemeği bir gazinatep yemeği olduğunu, tarifi değiştirmemizi istemiş. Biz Antep yöresine ait yuvalama yemeğinin tarifini bilmediğimiz için yemeğin ismini değiştirdik:) Artık yemeğimizin adı Çamnakkale usulü yuvalama)
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
1çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru nane

sosu için:
1 çorba kaşığı z.yağı
3-4 diş sarımsak
1çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 demet maydonoz
1 çay kaşığı kimyon

yapılışı:

bulguru tencereye koy
üzerine 1.5 brdak kaynar su ekle
kapağını kapat bekle
bulgur kabarınca diğer malzemeleri koy
yoğur
Küçük köfteler yapıp ortasını çukurlaştır.
Tuzlu suda kaynat
süzüp servis tabağına koy

sosun hazırlanması:
sarımsaklar kızgın yağda kavur
biber salçası
k.biber
kimyon
tuzu ve maydonozu ekle.

Afiyet olsun...

5 yorum:

DA dedi ki...

You rock girls!

Just like a little child I like the pictures most :-)) (and don't understand the rest :-(

A Cappadochia (Avanos) friend,
DA

Adsız dedi ki...

Merhaba
Bu yemek güzel ama kalorili değil mi? Ne kadar yemeliyiz??

Sibel dedi ki...

Bu bizim buranın (Aydın) meşhur etli yemeğidir, vallahi bulgurlusunu bilmiyordum, aklıma da gelmezdi! Çok şaşırdım, çok da hoşuma gitti:)

Aslı Altan Altundal dedi ki...

ben de ne zamandır arıyordum , çok sağolun....sevgiler

BEN dedi ki...

Yuvalama Burcu'nun ve benim annelerimizin ortak bildiği yemeklerden. Ben hiç etlisini duymamıştım.
Aslı eğer yemeği denersen çektiğin güzel fotoğrafları görmek isteriz:)

Ayrıca
2 yemek kaşığı bulgur= 1 ince dilim ekmek.
yorum yazan herkese teşekkürler:)