Çarşamba, Ekim 12

fesleğenli mantarlı tortellini



Evcini'nin( en beğendiğim ) sitesini dolaşırken makarnalar bölümünde tortellini yaptığını gördüm, aklıma düştü markette, raflarda deli gibi tortellini aradım. Üniversitedeyken çok sevgili arkadaşım Altan bana peynirlisini mantar sosu ile yapmıştı.O lezzeti hiç unutamadığım için bende peynirlisini aldım, mantar soslu yapma kararı aldım.

Sosum çok basit

Malzemeler:
6-7 iri doğranmış mantar
2 diş rendelenmiş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı fesleğen

Yapılışı:
Yağı kızdırıp yüksek ateşte mantarları karıştırarak kavurun. Biraz sularını bıraktıklarında sarmısak ve fesleğeni ekleyin. Kendi suyu ile mantarlar pişene kadar 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sos iyice suyunu çekince tarifine göre hazırladığınız makarnaları ekleyin. Sosla birlikte 2 dakika ocakta çevirdikten sonra servis yapın. Ben üzerini toz kırmızı biberle süsledim :)
Afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, çok lezzetli görünüyor. bütün yemekleriniz çok güzel. yorum bölümünü hep kapalı tutuyorsunuz. o yüzden size sormak istediğim şeyleri hazır yorum bölümü açıkken sormak istiyorum. bu makarnadan ne kadar yersem kilo almam? bir porsiyon ne kadardır?

BEN dedi ki...

Merhaba,
Aslında yorumları cvplandıramadığımız için kapalı tutuyoruz. Bizler diyetisyen değiliz ve günlük alınacak karbonhidrat miktarının bir diyetisyen tarafından, fiziksel özelliklerinize göre belirlenmesi gerekiyor. Ama kendimden size örnek verebilirim. Ben günlük karbonhidrat miktarını daha önce yayınladığımız beslenme planına göre ayarladım. Maksimum 6 dolu yemek kaşığı makarna yemeye dikkat ediyorum. Karbonhidratı fazla kaçırdığım günlerin ertesinde yediklerime dikkat ediyorum:) umarım bu bilgiler işinize yarar. Kolay gelsin...
Başak

Sibel dedi ki...

Elinize sağlık arkadaşlar. Bence yorum bölümünüzü de açık tutmanızda yarar var. Diyetisyen olmadığınız için öneride bulunmak istememeniz doğru bir yaklaşım bir açıdan, ama bir açıdan da kendi yaşantılarınızdan / çevrenizden kaynaklanan deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Zaten blog dünyasında kinsenin bir iddiası yok öyle değil mi, önemli olan paylaşmak:) Sevgilerimle...