Pazartesi, Nisan 25

Zeytinyağlı Taze Fasulye



Malzemeler:
1 kg. taze fasulye
5-6 adet domates
2 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Kırmızı pul biber
2 su bardağı su
Tuz

Yapılışı:
Fasulyeyi ayıklayın ve yıkayın. Bu sırada küp küp doğranmış soğanları suyla kavurun. Suyu bittikçe ilave edin. Soğanlar iyice kavrulduktan sonra domates ve biber salçasını ilave edin. Eğer salçalar tuzsuzsa tuz ilave edin ama salçalar tuzluysa gerek yok. Daha sonra küp küp doğranmış domatesleri ilave edin. İsteğinize bağlı olarak biraz kırmızı pul biber de kayabilirsiniz. Daha sonra fasulyeyi ve 2 bardak suyu ekleyin. Düdüklü tencerede yaklaşık 20 dakika pişirin. Her düdüklü tencerenin pişirme süresi ve ayarı farklı olduğunu da göz önüne alarak süreyi ayarlayabilirsiniz.
Fasulye piştikten sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin ve tekrar pişirmeyin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok ilginç bir taze fasulye tarifi lezzetli olduğuna eminmisiniz?

Burcu tuncer Kostak& Başak Nalbant dedi ki...

Merhaba, ben denedim ve gerçekten lezzetli. Zeytinyağını sonradan ekleyince daha hafif oluyor ve daha sağlıklı. Miktarını da daha iyi ayarlıyorsunuz.Yemeğin lezzetini veren yağdan çok, bol domates ve 2 çeşit salça.Deneyip yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.