Perşembe, Nisan 21

Brüksel Lahanalı Pilav


Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı arpa şehriye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr brüksellahanası
1 kahve fincanı konserve mısır
5 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzün.Tencereye yağı koyun,kızınca arpa şehriyeleri ekleyip kahverengi oluncaya kadar kavurun pirinci ekleyin pirinçler mat beyaz oluncaya kadar kavurun. Bürüksel lahanası, mısır, karabiber tuz ve sıcak suyu ekleyin.20 dakika kızık ateşte pişirin
afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifi denedim. Et suyu yerine sıcak su koydum. yine de çok lezzetli ve hafif oldu. İlk defa brüksel lahanalı pilav yemiş olduk. Ailecek brüksel lahanasını çok sevmesek de bu yemekte çok beğendik. Tarif için çok teşekkürler.