Perşembe, Mart 31

Diyete başlarken...

Diyet yapmaya başlarken…..

Bazı şanslı yaratıklar dışında:)çoğumuzun ortak derdi fazla kilolar.Belli aralıklarla düzenli başladığımız 3 gün uygulayıp bıraktığımız diyet listeleri, arkadaşlarımızla yaptığımız diyet konuşmaları, özenerek seyrettiğimiz incecik mankenler, ben eskiden diye başlayan eski günlerde kalmış zayıf hallerimiz, zayıflama ile ilgili her çıkan yeni ürünü takip etmek, hayatımızın sıradan olayları artık…

Kilo vermek gerçekten bu kadar sıkıntılı bir şey mi? Eğer nerden başlayacağınızı ve nasıl bir yol izleyeceğinizi planlayabilirseniz bence hiç de sıkıntılı ve zor bir şey değil. Bir sürü zayıflama hikayesi içinden çıkan ve dikkat edilmesi gereken birkaç küçük püf nokta var. Önemli olan hedefleri belirlemek, ne istediğine karar vermek…Yani önemli olan motivasyon….

Zayıflamak için sizi neler motive eder? Ben size beni motive eden şeyleri yazayım siz de kendinizinkileri belirleyin:
- Bir arkadaşın düğününde giyilecek küçük bedenli bir elbise
- Bir arkadaşla mantıklı sürelerde mantıklı kilo kayıpları için girilmiş bir iddia (yani 1 haftada 5 kilodan bahsetmiyorum)
- Zayıflama ve kilo verme ile ilgili yazılar okumak(Bu sitede linklerden yeterince kaynak bulabilirsiniz)
- Zayıf insan resimleri

Şimdi sizde kendi motivasyon faktörlerinizi belirleyin.Motive edici unsurlar her insan için değişir. Benimkilerden kopya çekmeyin lütfen …

Diyelim ki bu gün zayıflamak için motive oldunuz şimdi hedefinizi belirleyin. Kaç kilo vermek istiyorsunuz.?Ve ne kadar zamanınız var?
Bu işi strese girmeden uzun bir süreye yaymak bence en mantıklısı.Çünkü gerçekten de bu işin bilimi ile uğraşan insanları dinlemek lazım.Şok diyetlerle kısa sürede verilen kilolar kas kaybına sebep oluyor ve fazlası ile geri dönüyor, kaybolan kas kütlesi üstüne birde metabolizmayı yavaşlatıyor kilo almayı kolaylaştırıyor.
Eğer kilo vermek için çoook aceleniz ve kısıtlı süreniz yoksa amacınız beslenme piramidine uygun normalden daha az yemek yiyerek normalden daha fazla hareket ederek zayıflamak olsun. Almanız gereken günlük besin miktarlarını öğrenmenin aslında en iyi yolu bir diyetisyen yardımı almak ama bu imkanınız yok ise sitemizdeki linkler yardımı ile metabolizma hızınızı hesaplayabilir, almanız gereken günlük kalori miktarını belirleyip, beslenme piramidine göre yiyecek miktarlarınızı ayarlayabilirsiniz. Bizim Burcu ile oturarak çalışan bayanlar için bir diyetisyen tarafından belirlenmiş yeme planımız var. Diyet demiyorum dikkat edin yeme planı diyorum çünkü elimizde sabah akşam ne yiyeceğimizi belirten bir liste yok sadece almamız gereken günlük kalori miktarı ve bunun hangi besinlerden ne kadar yersek alınacağını gösteren bir plan var.(Planımızı talep ederseniz size e-maille gönderebiliriz.)
Diyet yapmak demek hiçbir şey yemeden yaşamak yada sadece light yemekler yiyerek beslenmek değildir. Web sitemizdeki yemek tariflerini de zaten beslenme planımıza uygun olarak araştırıp seçiyoruz.
Biz yemek tariflerini sizler için derliyoruz şimdi size düşen kilo vermek yada zayıf kalmak için motive olmak ve plan yapmak Planlarınızı uygularken de mantığınızı dinlemek…
Kolay gelsin…
Başak

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba...
Benim yorumum diğer okuyuculara...
Sizler şu anda bu site olduğunuza göre büyük ihtimalle diyet, sağlıklı beslenme gibi konularla yakından ilgilisiniz... Ve yine büyük ihtimallede buna benzer lafları çok duydunuz yada okudunuz...benim için bir fark var Başak ı tanıyorum ve burada söylediği her şeyi kendi hayatında da uyguladığına şahitim... hatta motivasyon bölümünde belirttiği arkadaşlarla makul bir iddiaya girin önerisi bende işe yaradı... onunla girdiğim iddia sonucu 5 kiloya yakın verdim... teşekkürler başak... umarım bu site bana olduğu kadar sizede fayda sağlar... mutlu, sağlıklı, fit günler dilerim...
Esin

Adsız dedi ki...

Başak merhaba bana yeme planınızı yollayabilirmisin, bende özel bir şirkette sekreterlik yapıyorum, yani anlayacağın oturarak çalışıyorum, ben de 2,5 aydır kendime yeme planı oluşturdum ve 7 kilo verdim, hedefimde 5 kilo daha vermek var. Sevgiler.
Songül AKŞOŞ
saksos@aksa.com

Adsız dedi ki...

Merhaba Başak
ben de kilo problemi olan özellikle basenlerinden şikayetçi bir bayanım bana da listeni yollarsan çok sevinirim. Siten çok güzel seni tebrik ederim ve çok uzun süre devamını dilerim. İyi günler.
tuba. tubaselam@yahoo.com

Adsız dedi ki...

There are a few books on the subject, some very

Adsız dedi ki...

merhaba başak abla ben şuan 1.73 boyunda 68 kiloyum diğer arkadaşlarıma göre gayet uzunum...biz sınıfta 5 kişilik bir gurubuz ama arlarında yapılı olan ve kilolu olan benim..bana bazen şakada olsa sen buraya oturma kırarsın diyorlar....aslında çok kilolu değilim onların fiziği güzel ve zayıf benimde fiziğim güzel ama benim kilom herşeyi kapatıyor..birde benim küçüklüğümden beri erimek bilmeyen göbeyim var...onu eritmek istiyorum..eğer mümkünse bana çok güzel ve hemen kilo verdiren diyet yollarmısınız artık bende zayıflamak istiyorum...psikoljim bozulduuuuu..cevabınızı en kısa zamanda bekliyorum:(